skip to Main Content

De architect

Architectuur met de allure van vervlogen tijden van een traditionele, Nederlandse badplaats. Zo typeert Van Egmond, architecten, het architectonisch ontwerp van het luxe appartementencomplex Residence Alexander in Noordwijk aan Zee. “Om op zo’n iconische locatie in je eigen geboortedorp een stukje historisch architectuur te mogen realiseren is stiekem toch wel heel cool”, zegt Diederik van Egmond, die naast de projectarchitect ook mede-eigenaar is van het Noordwijkse architectenbureau.

“Van Egmond, architecten, is een familiebedrijf”, vervolgt Diederik. “Samen met mijn zus Britta geef ik leiding aan een enthousiast team van veertig mensen. Van woonblok tot villa, van urban planning tot interieur. Wij bieden een totaalvisie op architectuur.”

Traditionele badplaatsarchitectuur

Voor het ontwerp van Residence Alexander liet het architectenbureau zich inspireren door de stijl die de badplaatsarchitectuur uit vroeg 20e eeuw typeerde: “Residence Alexander ligt aan de voet van een beschermd stuk duingebied aan de ene kant en aan de andere kant de Noordwijkse kust met de duinen, het strand en de zee. Op deze unieke plek herrijst een gebouw met de allure van de Normandisch badplaats Deauville en die van de Belgische kusten Le Coq en Duinbergen. Denk aan klassieke accenten, rijke detaillering en traditionele elementen, zoals de horizontale belijning in het stucwerk op de gevel, de houten kozijnen en de natuurleien.”

Noordwijkse signatuur

De sfeer van Residence Alexander doet dan denken aan luxe badplaatsen van vroeger, maar dan wel met de Noordwijkse signatuur van architecten Britta en Diederik van Egmond. “Residence Alexander krijgt een grandeur uitstraling”, licht Diederik toe. “De entree van het complex is royaal en opvallend. Maar het zijn vooral de details die het complex allure geven. De sluitstenen op de hoeken van de gevel. De klassieke afsluiting met timpaan op de kozijnen op het dak. Het lichtgrijze stucwerk in horizontale belijning op de gevel, die je vaak terug ziet op historische gebouwen.”

De luxe appartementen zijn royaal opgezet en hebben een afwerking van hoog niveau. Ook biedt Van Egmond, architecten, de nieuwe bewoners de mogelijkheid om het appartement in te richten en in te delen naar geheel eigen wensen. Vrijwel iedere wens is te realiseren in de appartementen. Zo worden woonfantasieën werkelijkheid.

Back To Top