skip to Main Content

Planten bestand tegen kustklimaat

De lente is gearriveerd. Het perfecte moment om de groene vingers weer eens te testen en de tuin of het balkon weer gezellig te maken. Echter zijn niet alle planten- & bloemensoorten bestand tegen het klimaat aan de Noordwijkse kust. De onderstaande exemplaren kunnen wel tegen het zoute klimaat en de harde wind.

Duizendblad

Duizendblad, of achillea, is een gezellig plantje die in de zomermaanden mooie witte bloemetjes geeft. De plant heeft haar naam te danken de bloemblaadjes die driedelig geveerd zijn. Hierdoor lijkt het alsof het plantje uit duizenden blaadjes bestaat.

Lavendel

Niet weg te denken uit tuinen en terrassen in kustplaatsen: lavendel. Dit kruid kleurt iedere buitenruimte prachtig en geeft een rustgevende geur af. Plant lavendel tussen april en augustus, dan heb je de beste kans succes.

Ezelsoren

Het maatje van lavendel. Het grijsgroene blad van de Ezelsoren (stachys byzantina), combineert prachtig met het lila van de lavendel. Deze plant doet het zeer goed in een droge omgeving, en is dus onmisbaar in uw buitenruimte aan de kust.

Schapengras

Deze grassoort is echt een prachtige toevoeging in iedere tuin. De blauwgrijze sprieten creëren direct een ‘kustgevoel’ en vullen bovenstaande planten perfect aan. En een fijne bijkomstigheid: schapengras is zo goed als onderhoudsvrij.

Let wel op: plant ze, of zet ze neer op een beschutte plek uit de wind.

 

 

Back To Top